[vc_row inner_container=”true” padding_top=”40px” padding_bottom=”40px” border=”none” bg_color=”#ffb6c1″][vc_column width=”2/3″]

Fiske

I Agunnarydsområdet finns många möjligheter till lyckosamt fiske. De främsta sjöarna i området är Agunnarydsjön, Stensjön och Möckeln även Ryssbysjön. Det är huvudsakligen fiske efter gädda och abborre och gös som gäller i sjöarna, men det finns även sutare, braxen och mört. Möckeln är den tredje största sjön i Småland och bjuder på bra gösfiske. Här finns även den fridlysta malen.

[/vc_column][vc_column width=”1/3″]

[/vc_column][/vc_row][vc_row inner_container=”true” padding_top=”0px” padding_bottom=”40px” border=”none”][vc_column width=”1/1″]
Agunnarydsjön och Stensjön

I Agunnarydsjön och Stensjön är det främst abborre och gädda som nappar, men här finns även flera arter av vitfisk. Båda sjöarna är grunda och mycket fiskrika. Du kommer med all säkerhet att få napp. Sjöarna är små och passar väl för barn som vill meta. Att fiska med kastspö brukar också löna sig. En inventering av Agunnarydsjön har visat att det är en av de artrikaste sjöarna vad gäller vitfisk i hela Sverige. Fiskekort för Agunnarydsjön och Stensjön kan köpas i Agunnaryds lanthandel du kan även köpa fiskekort på ifiske.se.

Möckeln

Möckeln håller en klass för sig när det gäller fiske efter gös, även om här också finns gott om abborre och gädda. Det är en spännande sjö med många öar och grynnor. Sjön är emellanåt grund och stenrik. Möckeln är en del av Helge Å vattensystem. Det går att ta sig med båt mellan Agunnarydsjön och Möckeln. Sjökort finns att köpa i Agunnaryds Lanthandel. Omgivningarna är mycket vackra och utgörs delvis av ett naturreservat. I vattensystemet återfinns också malen. Denna kan nappa ibland, men måste släppas tillbaka i vattnet igen eftersom den är fridlyst. Fiskekort köper du i Agunnaryds Lanthandel eller på ifiska.se.

> Mer information hittar du på www.mockelnsfvo.se

Ryssbysjön

Ryssbysjöns fvof ligger cirka 20 km öster om Ljungby och norr cirka 10 km norr om Agunnaryd. Här finns en bra iläggningsramp av betong. I anslutning till denna finns grillplats och möjlighet att övernatta i tält el husvagn. I byn finns även en ICA-butik, bensinmack, samt Ryssby Hotell som erbjuder mat och övernattning. I Ryssbysjön fiskar du gädda, gös, abborre men även ål, lake, sutare, braxen och mört. Lämpliga fiskesätt är Spinn, mete, pimpel och trolling. Fiskekort köper du på ifiske.se.

Hjärtanässjön

Vill du prova sportfiske en dag och istället fiska efter lax ligger Hjärtanässjön inte heller långt från Agunnaryd. Fiskeodlingen Långhults Lax arrenderar Hjärtanässjön. Där har de planterat ut odlad lax för sportfiske. Mer information om fiskekort och regler hittar du på www.långhultslax.se.

Båtuthyrning

Agunnaryds lanthandel har även en båt till uthyrning.

Pris 300 kronor/dygn utan motor.

Elmotor med batteri: 100 kronor/dygn.

Tel: 0372-69039
Jourtelefon: 070-6578210

[/vc_column][/vc_row]