Hem – copy

Välkommen till Agunnaryd!

Agunnaryd ligger i sydvästra Småland cirka 50 km från Växjö och 200 km från Malmö. För den som inte vet är A:et i Agunnaryd världskänt, då möbeljätten "IKEA" är bildat genom initialerna för Ingvar Kamprad Elmtaryd Agunnaryd.

För den som vill besöka en typisk småländsk by, med närhet till skog och sjöar, är Agunnaryd den perfekta platsen. I socknen bor cirka 600 personer, gammal som ung. Här finns förskola och grundskola upp till årskurs 6. Nära till bad och naturupplevelser är Agunnaryd platsen för dig som uppskattar lugn och ro. I kyrkbyn finns också en lanthandel med dess café som blir en naturlig samlingsplats.

 

Besöksmål | VisitAgunnaryd.se

Boende | VisitAgunnaryd.se

Karta | VisitAgunnaryd.se

Outdoor | VisitAgunnaryd.se

Om | VisitAgunnaryd.se

Matupplevelser | VisitAgunnaryd.se


ÖPPETTIDER
Måndag 10:00-18:00
Tisdag 10:00-18:00
Onsdag 10:00-18:00
Torsdag 10:00-19:00
Fredag 10:00-18:00
Lördagar 10:00-14:00
Sommaröppet v. 18-35
Söndag 11:00-14:00

 

Ta gärna en fika i vårt café där vi bjuder alla
​besökare på gratis kaffe och fritt WiFi.

MER INFO

 

Se dig omkring - i fågelperspektiv

 

 

Guideboken

Vår hembygd ”Mitt i Världen” är den självklara medelpunkten som vi är stolta över och gärna vill dela med alla besökare. Våra smultronställen, ibland gömda, ofta glömda bara väntar att väckas till liv.

Som samlande helhet ligger Hembygdsgården i hjärtat av Agunnaryd. Här kan ni guidas runt i det rustika hemmet från sent 1700-tal och tänka er bondefamiljens villkor för 200 år sedan eller besök Tjurkö kvarn och torpstugan Kjöpet. Samtliga byggnader kan öppnas för besökande grupper vid efterfrågan, om möjligt med språkguider. Kontaktuppgifter finns i Agunnaryds Lanthandel.

Ett tips till besökare men även till agunnarydsborna - vandra, cykla eller kör bil till smultronställen ni inte trodde fanns i er närhet.

BESTÄLL BOKEN

 

#VisitAgunnaryd

Tagga dina Instagram-bilder från Agunnaryd