Mat & events

Upplev den småländska kulturen.

Agunnarydsgillet

Kan ni ordna ett Agunnarydsgille? Frågan kom från ett stort och välkänt möbelföretag i Älmhult. Det fanns ett intresse från deras sida att visa upp sitt ursprung genom att ta med sina medarbetare hem till Agunnaryd. Konceptet ”Agunnarydsgillet” växte fram med utgångspunkt från den småländskaste av alla festlokaler – Bygdegården!

Mat och upplevelser på redigt småländskt vis!
Vi erbjuder i dagsläget företag och grupper diverse mat- och upplevelsepaket i form av events, evenemang eller annan catering. Allt under konceptet ”Småland for real”, vilket innebär att matupplevelsen varvas på ett festligt sätt med en upplevelse i det småländska kulturarvet. Råvarorna på våra bord kommer till största del från utvalda småländska matproducenter, ofta direkt från lokala gårdar. Även den småländska skogen tillhandahåller några vilda inslag. Givetvis så stödjer vi vår lokala lanthandel, där de flesta av varorna till smörgåsbordet införskaffas.

  • Events och catering med fullständiga rättigheter
  • Lokala här- och närproducerade småländska råvaror
  • Värdskap på svenska, engelska och ”agunnarydska”

> Besök Agunnarydsgillets hemsida

Cafét i lanthandeln


Agunnayrds lanthandel ligger även byns café och mötesplats för bybor och turister. Här serveras mackor, kakor, bakelser, dryck och gratis kaffe och te. Alla gäster erbjuds även fritt WiFi.

Cafét har samma öppettider som butiken.
Välkommen!

> Läs mer om Agunnaryds Lanthandel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *