Mat & events

Upplev den småländska kulturen.

Agunnarydsgillet

Kan ni ordna ett Agunnarydsgille? Frågan kom från ett stort och välkänt möbelföretag i Älmhult. Det fanns ett intresse från deras sida att visa upp sitt ursprung genom att ta med sina medarbetare hem till Agunnaryd. Konceptet ”Agunnarydsgillet” växte fram med utgångspunkt från den småländskaste av alla festlokaler – Bygdegården!

Mat och upplevelser på redigt småländskt vis!
Vi erbjuder i dagsläget företag och grupper diverse mat- och upplevelsepaket i form av events, evenemang eller annan catering. Allt under konceptet ”Småland for real”, vilket innebär att matupplevelsen varvas på ett festligt sätt med en upplevelse i det småländska kulturarvet. Råvarorna på våra bord kommer till största del från utvalda småländska matproducenter, ofta direkt från lokala gårdar. Även den småländska skogen tillhandahåller några vilda inslag. Givetvis så stödjer vi vår lokala lanthandel, där de flesta av varorna till smörgåsbordet införskaffas.

  • Events och catering med fullständiga rättigheter
  • Lokala här- och närproducerade småländska råvaror
  • Värdskap på svenska, engelska och ”agunnarydska”

> Besök Agunnarydsgillets hemsida

Brogård

Brogård erbjuder en trevlig miljö för sommarens konserter och evenemang. Här finns en stor loge och djur som hästar, getter och höns. Brogård drivs av det danska värdparet Inger och Erik Lohmann-Davidsen.

”Vi gillar musik och vill dela vår glädje av musiken med andra. Brogård ger oss möjlighet att arrangera sommarkonserter, allsång etc. för turister, torpare och Agunnaryds fasta invånare. Vi har haft allsång två år nu. Och det kommer fler och fler gäster. Vi är glada och hoppas kunna utveckla våra sommarevenemang. Vi samarbetar med Sockenrådet i Agunnaryd om att göra Agunnaryd till en levande liten by i Småland – där alla trivs.”

​Välkommen till Brogård
En levande gård i en levande landsbygd

> Besök Brogårds hemsida


Brogård - ​En levande gård i en levande landsbygd

Heidis Hembakta Ostkaka

Heidis Hembakta Ostkaka är ett nystartat företag som i liten skala tillverkar ostkaka på gammaldags vis av mjölk från den enda mjölkgården i Agunnaryd, Stavhult Södergård. Heidis Hembakta Ostkaka startades efter en förfrågan av Agunnarydsgillet att baka ostkakor till det nystatade konceptet Agunnarydsgillet.

Företaget drivs av Heidi som tillsammans med sin familj bor och brukar gården. Förutom mjölken inhandlas alla råvaror från lanthandeln i Agunnaryd, allt för att gynna hembygden.

Beställ
Heidi är för tillfället mammaledig och tar emot beställningar i mån av tid under denna period.

Heidis Hembakta Ostkaka bakar och levererar ostkaka på beställning till olika festligheter som kalas och bröllop.

Vill du veta mer? Kontakta:

Heidi Kristiansson
Tel: 073-534 14 96