Outdoor

Den småländska naturen bjuder in till många möjligheter till fina naturupplevelser, paddla kanot, fiska, cykla, bada med mera. Här finns alla möjligheter! Här har du naturen och vildmarken runt hörnet. Det är allemansrätten som ger dig och mig möjligheten att vistas och röra oss i naturen, men glöm inte att vi också har ett ansvar gentemot naturen, djuren och markägarna – alltså den enkla regeln lyder ”inte störa eller förstöra”. Läs mer om Allemansrätten på Naturvårdsverkets webbplats.

Kanotleden Helge å genom Agunnaryd

Du kan starta ditt kanotäventyr antingen i Ryssbysjön, Stensjön eller i Agunnarydsjön, allt beroende på hur långt du vill paddla och vilken sorts paddling du föredrar. Du kan dela upp turen på en eller flera dagar och övernatta på de iordningställda rastplatserna.Helge å’s kanotled har två startpunkter, antingen startar du i Ryssby eller så startar du i Virestad.

Sträckan från Ryssby till Möckeln är en enkel paddling. Å-sträckorna passar barnfamiljen perfekt, då vattnet är lugnt och man kan paddla nära kanten. Den kan paddlas under de flesta väderleksförhållanden, då det är goda lämöjligheter och du kan paddla nära land. Därefter finns paddlingsmöjligheter över sjön Möckeln och vidare ner till Osbysjön i Skåne och hela vägen ut till havet vid skånska östkusten vid Åhus. Helge å bjuder in till många möjligheter, du kan göra en en-dagspaddling eller paddla med en eller flera övernattningar.

> Läs mer

Fiske

I Agunnarydsområdet finns många möjligheter till lyckosamt fiske. De främsta sjöarna i området är Agunnarydsjön, Stensjön och Möckeln även Ryssbysjön. Det är huvudsakligen fiske efter gädda och abborre och gös som gäller i sjöarna, men det finns även sutare, braxen och mört. Möckeln är den tredje största sjön i Småland och bjuder på bra gösfiske. Här finns även den fridlysta malen.

> Läs mer

Cykla

I Området kring Agunnaryd finns många fina vägar att cykla på och även cykelleden Banvallsleden passerar förbi Agunnaryd.

> Läs mer

Vandra

Vandra i något av de närliggande naturreservaten, varje naturreservat har sin charm, vissa passar speciellt bra att besöka på våren då vårblommorna blommar för fullt. Men det är minst lika trevligt även andra årstider.

> Läs mer

Badplatser

Bada hör sommaren till, i området kring Agunnaryd finns många fina möjligheter till sjöbad.

> Läs mer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *