19 – Agunnaryds Bygdegård

19 – Allmänna besöksmål

Agunnaryds Bygdegård

Text & bild: Daniel Nilsson, samt Arkivbild

Byggnaden är från första delen av 1900-talet och drevs tidigt av Agunnaryds JUF (Jordbrukarnas ungdomsförbund). Det var en livlig verksamhet med bl.a. filmvisning, teater och bygdespel som lockade publik och kunde ge intäkter för driften.

Numera drivs verksamheten av Agunnaryds Bygdegårdsförening, som är en ideell förening som tillhandahåller lokal för uthyrning för såväl privatpersoner som föreningar.

Bygdegården rymmer maximalt 170 personer och det är möjligt att duka bord för ca 100 sittande gäster. I stora salen finns en upphöjd scen, tillgång till stereoanläggning med inkopplingsmöjligheter för dator eller annan mediespelare. I taket i stora salen finns även en projektor och projektorduk.

Under våren 2012 renoverades bygdegården invändigt i IKEA-stil. Under renoveringen byttes allt porslin, glas och bestick ut och det finns ett stort utbud av uppläggningsfat och skålar. Det finns även tillgång till enklare köksutrustning som knivar och vispar.

Övrig köksutrustning är två nyinköpta hushållsspisar med dubbla ugnar, värmeskåp, restaurangdiskmaskin, en stor dubbelkyl, ett vanligt hushållskylskåp med frys och kaffebryggare.

Lokalen är ofta uthyrd till bröllop och andra festarrangemang.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *